Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Intel lover Wi-Fi 7 i bærbare computere i løbet af 2024

Den nuværende trådløse standard, Wi-Fi 6, er endnu ny og kun på vej ud i virksomheder og kontorer. Men den næste trådløs netværkstandard, Wi-Fi 7, kommer allerede i 2024 med markant højere hastigheder.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Samtidig med at 5G-netværket blev udrullet, fik vi også den nye trådløse standard Wi-Fi 6. Den har hastigheder, der passer rigtig godt sammen med 5G, og virksomheder har været hurtige til at gribe muligheden og måske endda droppe netværkskablerne.

Men allerede nu, mens vi først er ved at opdage fordelene ved Wi-Fi 6, arbejder standardiseringsorganisationen Wi-Fi Alliance på næsten version af det trådløse netværk. Den får navnet 802.11be eller lidt nemmere: Wi-Fi 7.

En stor opgradering

Intel har ikke været sene til at gribe fat i den nye netværkstandard, og processorgiganten lover ifølge onlinemediet The Register, at vi kommer til at se de første bærbare computere med Wi-Fi 7 i løbet af 2024.

Det skulle passe fint ind i den tidsplan, som Wi-Fi Alliance har lagt for den nye trådløse standard.

Der er noget at glæde sig til. For den kommende trådløse standard er ikke nogen lille opgradering. Den potentielt maksimale datahastighed bliver, ifølge Intel, på næsten 5,8 Gbps, hvilket er 2,4 gange hurtigere end de 2,4 Gbps som er muligt med Wi-Fi 6/6E.

Wi-Fi 7 kommer som noget nyt til at udnytte hele 6 GHz-båndet, som Wi-Fi 6E forsøgte at få snablen ned i. Dermed kommer det totale antal Wi-Fi bånd op på tre.

Der kommer også en fordobling af kanalstørrelsen fra 160 MHz til 320 MHz samt en såkaldt 4K Quadrature Amplitude Modulation, QAM. Den skulle, ifølge Intel, gør det lettere at organisere datastrømme, og forbedre datatætheden.

Mobiltelefoner også på vej

Det er godt nyt for virksomheder. Fremover vil det være endnu mere oplagt at benytte trådløse teknologier for dem. Datahastigheder vil ikke være et problem, og de samme hastigheder vil, stort set, kunne nås på Wi-Fi 7 som på 5G-netværket.

Intel er ikke de eneste der arbejder med Wi-Fi 7. Den taiwanske virksomhed MediaTek demonstrerede allerede tilbage i januar, hvad Wi-Fi 7-teknologien kan, også selvom den endnu ikke er fastlagt af Wi-Fi Alliance. Læs historien her.

Derudover har mobilchip-producenten Qualcomm planer om at levere Wi-Fi 7-produkter i 2023 – hvis altså standarden er klar til det på det tidspunkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere