Apples topchef Tim Cook sammen med den amerikanske præsident, Donald Trump.

Donald Trump tordner mod Apple: Nægter at låse iPhone op efter masseskyderi

USA's præsident langer hårdt ud efter Apple, fordi selskabet nægter at låse en iPhone op, der tilhører en mistænkt bag et masseskyderi, der dræbte tre personer i delstaten Florida sidste år.

Donald Trump har endnu engang gjort brug af sit yndlingsmedie Twitter til at tordne imod sine modstandere.

Denne gang er det Apple, som sigtekornet er rettet imod.

USA's præsident mener ikke, at selskabet vil hjælpe med at låse en iPhone op, der tilhører en formodet gerningsmand bag et masseskyderi i USA.

"Vi hjælper Apple hele tiden med HANDEL og så mange andre områder, og alligevel nægter de at åbne telefoner, der bliver brugt af mordere, narkohandlere og andre voldelige kriminelle. De er nødt til at komme ind i kampen og hjælpe vores fantastiske land, NU! MAKE AMERICA GREAT AGAIN (Trumps slogan under 2016-valgkampen, red.)," skriver den amerikanske præsident på Twitter.

Læs også: Amerikanske tech-virksomheder afviser blankt Trumps planer om at droppe Huawei

Mandag forsøgte den amerikanske chefanklager forgæves at få adgang til iPhonen til den mistænkte bag et masseskyderi i december i den amerikanske delstat Florida.

Det skriver det amerikanske medie CNBC. Apple afviser anklagen
Hos iPhone-producenten mener man dog ikke, der er hold i anklagen fra præsidenten.

Selskabet skriver til CNBC, at Apple har leveret "gigabytes" af informationer om masseskyderiet til de amerikanske myndigheder.

"Vi afviser karakteristikken af, at Apple ikke har leveret substantiel assistance til efterforskningen. Vores svar til deres mange anmodninger siden angrebet har været rettidige, men pågår fortsat," lyder det fra iPhone-producenten.

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Apple har tidligere understreget, at selskabet ikke har mulighed for at låse brugernes telefoner op mod deres vilje.

Det ville ifølge Apple kræve, at man installerede en såkaldt bagdør i alle enheder, men den model er selskabet selv stærk modstander af.

Hvis det sker, frygter Apple nemlig, at den bagdør vil kunne udnyttes af hackere, der lykkedes med at finde en sårbarhed i iPhonen.

Siden 2013 har virksomheden besvaret mere end 127.000 anmodninger om informationer fra de amerikanske myndigheder.Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.