Artikel top billede

Apples topchef Tim Cook sammen med den amerikanske præsident, Donald Trump.

Donald Trump tordner mod Apple: Nægter at låse iPhone op efter masseskyderi

USA's præsident langer hårdt ud efter Apple, fordi selskabet nægter at låse en iPhone op, der tilhører en mistænkt bag et masseskyderi, der dræbte tre personer i delstaten Florida sidste år.

Donald Trump har endnu engang gjort brug af sit yndlingsmedie Twitter til at tordne imod sine modstandere.

Denne gang er det Apple, som sigtekornet er rettet imod.

USA's præsident mener ikke, at selskabet vil hjælpe med at låse en iPhone op, der tilhører en formodet gerningsmand bag et masseskyderi i USA.

"Vi hjælper Apple hele tiden med HANDEL og så mange andre områder, og alligevel nægter de at åbne telefoner, der bliver brugt af mordere, narkohandlere og andre voldelige kriminelle. De er nødt til at komme ind i kampen og hjælpe vores fantastiske land, NU! MAKE AMERICA GREAT AGAIN (Trumps slogan under 2016-valgkampen, red.)," skriver den amerikanske præsident på Twitter.

Læs også: Amerikanske tech-virksomheder afviser blankt Trumps planer om at droppe Huawei

Mandag forsøgte den amerikanske chefanklager forgæves at få adgang til iPhonen til den mistænkte bag et masseskyderi i december i den amerikanske delstat Florida.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Apple afviser anklagen

Hos iPhone-producenten mener man dog ikke, der er hold i anklagen fra præsidenten.

Selskabet skriver til CNBC, at Apple har leveret "gigabytes" af informationer om masseskyderiet til de amerikanske myndigheder.

"Vi afviser karakteristikken af, at Apple ikke har leveret substantiel assistance til efterforskningen. Vores svar til deres mange anmodninger siden angrebet har været rettidige, men pågår fortsat," lyder det fra iPhone-producenten.

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Apple har tidligere understreget, at selskabet ikke har mulighed for at låse brugernes telefoner op mod deres vilje.

Det ville ifølge Apple kræve, at man installerede en såkaldt bagdør i alle enheder, men den model er selskabet selv stærk modstander af.

Hvis det sker, frygter Apple nemlig, at den bagdør vil kunne udnyttes af hackere, der lykkedes med at finde en sårbarhed i iPhonen.

Siden 2013 har virksomheden besvaret mere end 127.000 anmodninger om informationer fra de amerikanske myndigheder.