Ny sikkerhedsstandard for NemLog-in bliver forsinket

Sikkerhedsstandarden NSIS 2.0, der bliver den nye standard for brugen af NemLog-in, bliver først klar i 2021, melder Kombit.

Udrulningen af sikkerhedsstandarden NSIS 2.0, der skal sikre tilliden på tværs af offentlige systemer, når en brugers identitet skal verificeres, bliver udskudt til 2021.

Det skriver Kombit i en meddelelse.

Den nye standard indfører et ekstra lag af sikkerhed, som skal forebygge uretmæssig adgang til systemer og data i de offentlige forvaltninger og skulle have være rullet ud mod slutningen af 2020.

Her planlægges NemLog-in 3 nemlig at gå i luften, hvor NSIS 2.0 skal være den nye offentlige standard for brugen af NemLog-in.

Komit skriver, at udskydelsen bør være så forholdsmæssig kort, at det ikke vil lede til væsentlige konsekvenser for kommunerne, der står over for en opgradering af den såkaldte fælleskommunale Adgangstyring for Brugere.

Læs også: Siger farvel: NNIT overdrager stor NemLogin-opgave til ny leverandør

Kombit skal afklare brugen af løsning fra internationale udbydere
Udskydelsen af sikkerhedsstandard sker, da det er besluttet, at den nye standard skulle inkludere et tekniske hardware-modul, som vil kræve en større investering for Kombit og kommunerne.

Sidenhen har man dog fundet det sandsynligt, at løsningen i stedet kan baseres på ydelser fra større internationale leverandører som eksempelvis Amazon eller Microsoft.

Derfor er Kombit gået i gang med at undersøge navnlig sikkerhedsaspekter ved en sådan løsning via en tredjepart.

Kombit oplyser, at det vil holde kommunerne orienteret om fremdriften frem mod idriftsættelsen af NSIS 2.0 på den fælleskommunale Adgangsstyring for Brugere.

Læs også: Stor økonomiaftale skal bane vejen for nye it-projekter: Nu er 13 nye kommunale projekter med kunstig intelligens på vejPremium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.