Google trækker stikket på cloud-projekt 'Isolated Region'

Et Google-produktet kaldet 'Isolated Region,' som ville kunne levere cloud-ydelser, der blev kontrolleret af 3. part er blevet stoppet. Google afviser, at det hænger sammen med de stigende geopolitiske spændinger mellem Kina og USA: Andre muligheder var mere interessante.

I takt med at det kinesiske diktatur strammer grebet om den tidligere delvist selvstændige enhed Hong Kong, får både kinesiske firmaer som Huawei og TikTok og globale firmaer som Google stadigt flere udfordringer.

Ifølge Bloomberg News, som har fået historien officielt bekræftet hos Google, stoppede søgegiganten i maj 2020 således sit cloud-projekt til blandt andet det kinesiske marked.

Læs også: Facebook, Google og Twitter stopper udlevering af brugerdata til Hong Kong

Cloud-projektet, som havde navnet 'Isolated Region' og var en del af Googles cloud-forretning, havde til formål at kunne levere cloud-ydelser der blev kontrolleret af en 3. part - for eksempel et lokalt firma eller en myndighed. Et af de krav, som blandt andet Kina stiller til udenlandske firmaer.

Resultatet ville, ifølge Bloomberg, være en forretning som var udskilt fra selve Google. En tilgang, som også ville sikre at data opbevaret i den selvstændige enhed ikke, var underlagt den amerikanske Cloud act fra marts 2018, som giver amerikanske myndigheder bedre mulighed for at få data udleveret fra amerikanske firmaer – også selvom pågældende data er opbevaret på servere uden for USA.

Bloombergs historie viser derfor de udfordringer som de verdensomspændende techfirmaer pt. står over for at takt med at flere nationer ønsker mulighed for adgang til data. Noget som de to anonyme kilder, ifølge Bloomberg, angiver som årsagen til lukningen.

Googles unavngivne talsperson afviser dog over for Bloomberg, at projekt 'Isolated Region' blev lukket på grund af geopolitiske spændinger eller den igangværende corona-pandemi.

Ifølge Google skyldes årsagen til projektets stop at firmaet oplevede at "andre tilgange, som vi pt. arbejdede på, tilbød bedre muligheder" og at 'Isolated Region' blot var et af flere muligheder for at arbejde med de aktuelle krav.

Googles talsperson understreger dog at de ikke har eller pt. overvejer at tilbyde Google Cloud i Kina.

Læs også interviewet med jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank: I yderste konsekvens kan TikTok blive spærret i DanmarkPremium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.