Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Kinesiske TikToks ejere siger nej til opkøbstilbud fra Microsoft. Istedet vil de indgå opsigtsvækkende TikTok-aftale med Oracle.

De kinesiske ejere af det omstridte kinesiske sociale medier TikTok dropper helt Microsoft som mulig ny ejer og vender sig i stedet mod Oracle.

Det sker godt en måned efter, at Microsoft erklærede, at selskabet ville købe en væsentlig del af videotjenesten TikTok, der er populær blandt de unge, men som trues med at blive smidt helt ud af USA.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden

Men TikToks moderselskab ByteDance siger altså nu nej til Microsoft, der har budt på selskabet sammen med amerikanske Walmart.

Istedet vender ByteDance sig mod amerikanske Oracle, som i modsætning til Microsoft ikke vil overtage TikTok rub og stub.

Oracle meldte sig på banen kort tid efter, at Microsoft havde luftet sin interesse, og angiveligt har ByteDance forhandlet med begge de store selskaber siden.

Det kan du læse mere om her: Oracle forhandler om at overtage TikTok for næsen af Microsoft: Får opbakning fra Donald Trump

Istedet vil Oracle og ByteDance indgå i et partnerskab, lyder det fra flere amerikanske nyhedsmedier.

Det er her ideen, at Oracle skal indtræde som TikToks såkaldte teknologipartner, som fremover skal håndtere TikToks amerikanske brugerdata på amerikanske servere.

Samtidig vil Oracle overtage ejerskabet af en del af TikToks amerikanske forretning, mens et par af TikToks investorer vil blive mindretals-aktionører i TikToks amerikanske forretning.

Med denne model håber ByteDance at kunne imødekommende de kritikpunkter og bekymringer, som har bragt TikTok til afgrundens rand i USA.

100 millioner brugere i USA
Amerikanerne mener nemlig, at TikTok i meget vid udstrækning suger data ud af de mange videoer, som lagres i Kina, hvor amerikanerne frygter, at data misbruges. TikTok har afvist, at dette sker.

TikTok har omkring 100 millioner brugere i USA, og det sociale medie er blevet en varm kartoffel i den tiltagende strid mellem USA og Kina.

Kina har således fornylig meddelt, at landet hellere ser, at TikTok helt lukker ned i USA, fremfor at blive tvunget til at sælge sin amerikanske del.

Det er endnu uklart, hvordan USA’s præsident Donald Trump stiller sig over den foreslåede partnerskabsmodel mellem TikTok og Oracle.

Oracle-ejer Larry Ellison er kendt som en af de relativt få top-folk fra erhvervslivet, der aktivt støtter Donald Trump.

Reuters skriver, at TikTok brugerdatabase for tiden ligger på Googles cloud.

Læs også:

Walmart går sammen med Microsoft om TikTok-køb: Prisen er 30 milliarder dollar

TikTok forbereder nedlukning i USA i hvis frasalg kikser

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

Microsoft udvider sigtet: Går nu efter at overtage TikTok i hele verden

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel

Kina indfører tiltag der kan forhindre køb af TikTok i USA
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.