Facebook begynder nu gigantisk sammensmeltning af Instagram, WhatsApp og Messenger

Snart bliver det muligt for de mere end én milliard brugerne af henholdsvis Facebook Messenger og Instagram at kommunikere direkte med hinanden. Det skyldes, at platformenes underliggende beskedinfrastruktur nu smeltes sammen, som led i en storstilet plan.

Dele af to af verdens helt store sociale platforme begynder nu at smelte sammen.

Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

Selskabet oplyser, at beskedsystemerne i det Facebook-ejede Instagram og Facebook Messenger snart vil gøre det muligt for brugerne at direkte kommunikere med hinanden på tværs af platformene.

Funktionen bliver allerede nu udrullet til udvalgte brugere, og det ventes, at den i løbet af de kommende måneder vil blive udrullet til alle brugerne af de to platformen

Milliarder af brugere
Instagram og Messenger har hver især mere end en milliard brugere, og muligheden for at kommunikerer på tværs af selskabets beskederplatforme er led i en storstilet plan, som Mark Zuckerberg offentliggjorde i et brev i 2019.

Læs også: Facebook vil smelte WhatsApp, Messenger og Instagram-messaging sammen

Zuckerberg forklarede her, at brugerne i sociale medier i stigende grad foretrækker private samtaler frem for offentlige samtaler, som det traditionelt set har været tilfældet på Facebook.

Ifølge planen skal ikke bare brugerne af Instagram og Messenger, men også WhatsApp i fremtiden sømløst kunne kommunikere med hinanden via krypterede samtaler.

Apps forbliver uændrede
Alle apps fortsætter uændret, men en helt ny infrastruktur muliggør nu kommunikation på tværs af de forskellige apps.

New York Times har tidligere beskrevet, at mens sammensmeltningen af beskedsystemerne hos Instagram og Messenger er relativ simpel, så er det mere kompliceret at få WhatsApp med på den nye infrastruktur. Det skyldes blandt andet, at WhatsApp-platformen ikke gemmer brugernes beskeder centralt samt indsamler færre brugerdata.

Facebook har offentliggjort nedenstående video, der introducerer den nye funktion:Læs også: Facebook desperat efter kontroversiel afgørelse: Kan få store konsekvenser for europæiske brugerePremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.