Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år

Hele den mægtige Google-forretning skal drives udelukkende med grøn energi i 2030, lyder ny målsætning fra Google.

Al energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal fra 2030 være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Sådan lyder den ambitiøse målsætning fra selskabets topchef, Sundar Pichai, der netop har præsenteret planerne.

Målsætningen gælder hele Google med alle underafdelinger i hele verden.

Og når det er Google, vi taler om, så siger det ikke så lidt, da selskabet er en af verdens allerstørste datacenter-selskaber som ejer af såvel YouTube som en af klodens fire-fem største cloud-forretninger, der hoster både Gmail, Google Search, Google Maps og mange andre tjenester.

“Vi er den første store virksomhed, der går i gang med at opnå dette mål, og vi sigter efter at blive den første, der når det,” siger Sundar Pichai.

Google meddeler desuden, at selskabet per dags dato har udryddet hele sit klimaaftryk fra etableringen frem til i dag.

Selskabet blev CO2-neutralt i 2007 og har siden opkøbt CO2-kvoter.

“Det betyder, at Googles netto CO2-aftryk siden etableringen nu er nul,” lyder det.

Microsoft har tidligere meddelt, at det på samme måde sigter efter at fjerne hele sit CO2-aftryk, som det har sat siden etableringen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Videre i planen vil Google investere mere end fem milliarder dollar i ‘clean energy’, ligesom selskabet forpligter sig til at ‘hjælpe mere end 500 byer til at reducere deres CO2-udledning med mere end en gigaton.’

Du kan læse mere om Googles store klimaplan i denne præsentation

Læs også:

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Apple indleder ambitiøs klima-plan: Vil fjerne sit klimaaftryk på 10 år - se hvordan her

Microsoft blæser til klima-kamp: Indfører fire nye principper - og en ny 'planetary computer'

It-branchen kan spille en afgørende rolle for klimaudfordringernePremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.