iPhones bliver i stand til at smitteopspore uden at downloade app med ny iOS-opdatering

Apple vil med ny opdatering gøre det muligt at smittespore med iPhones uden brugeren skal downloade en app.

Apple har onsdag frigivet en betaversion af den nye iOS 13.7-opdatering, som vil gøre det muligt for iPhone-brugere at smitteopspore uden at skulle installere en national smitteopsporings-app - som eksempelvis den danske Smittestop-app - der er baseret på Apple og Googles API.

Det skriver Bloomberg.

I første omgang vil opdateringen være tilgeænglig for udvalgte testgrupper, der har skrevet sig op til at teste softwaren, før den bliver frit tilgængelig for alle.

Det nye system 'giver brugeren muligheden for at kunne slå notifikationer til for covid-19 eksponeringssystemet uden at skulle downloade en app," skriver Apple i forbindelse med udgivelsen af betaversionen.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps, som er baseret på Apple og Googles API, sammen.

Der er tale ni europæiske landes smitteopsorings-app inklusiv den danske app, som er udviklet af Netcompany.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det kan du læse mere om her: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.